sunnuntai 13. elokuuta 2017

Ihan hyvä, Ei kelpaa. (video kisoista)

Viimeinen lomapäivä ja mitenkäs muuten sen voisi viettää kun kisoissa. Heräsys oli aivan liian aikaisin, klo 4.10 ja olinkin tallilla jo puoli viiden akoihin. Tipu oli hieman järkyttynyt aikaisesta herätyksestä mutta oli kuitenkin innoissaan lähdössä. Ihankun tamma olisi tietänyt mitä tapahtuu ja lähdetään kisoihin pitkästä aikaa. 

Aamulla pesin ja letitin ja varasin siksi myös aikaa reilusti, joka riitti juuri ja juuri. Hämeenlinnaa kohti lähdimme 7.20. 
Menimme Aulangon Ratsastuskoululle jossa järjestettiin koulu ja estekilpailu yhdistelmä cup. Me olimme ulkopuolisena ja mentiin vain kouluosuus harjoittelu mielessä. Valitsin Raviohjelma Piaffen joka on todella helppo ja miellyttävä Tintille, ei hirveästi tarvitse tehdä mitään ihmeellisyyksiä vaan riittää rentous. 

Tintti oli kisapaikalla alkuun todella hermostunut ja tiputti kaksi kertaa satulankin kun en kerennyt pistämään vyötä kiinni. Onneksi yksi lisäkäsi tuli auttamaan ja selvittiin siitä alku sähläyksestä ilman suurempia vahinkoja. Satula on ehjä, mutainen vain.

Verryttely oli kentällä jossa oli este ja kouluradat samassa, oli todella hienot maisemat ratsastella joen vieressä. Tintti oli jännittynyt mutta kuunteli verryttelyssä tosi hyvin. 
Olimme ensimmäisiä ja päästiin onneksi tutustumaan kouluaitoihin hetkeksi ennen suoritusta. Taluttaen päästiin siis aitojen sisälle, sen verran tammaa jänskätti etenkin kirjaimet ja tuomarin pöytä. 

Kannukset eivät olleet pakolliset joten jätin ne pois, raippa olisi saanut olla ja jätin senkin pois. Tintti muuttui aidoissa todella nihkeäksi ja jännitti aivan älyttömästi. Puhisi ja mutkitteli kun olisi ollut joku isompikin mörkö syömässä Eestin urheiluhevosia... 
Juuri ennen pillin vihellystä sain hevoseen jonkun kontaktin ja se hieman rentoutui, mutta oli niin tahmea liikkumaan. 

Rata päästiin loppuun asti vaikka tuntui ettei meinaa onnistua. Jälkeenpäin kun katsoin videon ei meno näyttänyt niin pahalta miltä se tuntui. Tintti oli todella huono ratsastaa, mutta pääasia on se että saimme kokemusta ja vielä positiivista. 
Huomaa että itse on vaativa (itselleen) eikä suoritus jotenkin kelvannut omalta osalta, en tiedä miksi. 
Tintti kuitenkin yritti parhaansa sen mitä nyt pystyi ja seuraavalla kerralla on varmasti taas parempi.

Sijoituimme toiseksi. Muut samassa luokassa olevat kisasivat pienillä shetlanninponeilla ja ratsastajat olivat n. 6-8vuotiaita. Yksi oli Ypäjän opiskelija nuorella ponilla joka oli ensimmäinen. Voi herranjestas miten suloisia ne pienet kisaajat olivat, sitä onnen määrää mikä heistä huokui. Mahtavaa kun järjestetään tälläisiä kisoja joihin voi tulla kuka vaan iästä ja tasosta riippumatta. :)

Loppuun vielä kuva ja videopläjäys

Klo 4.30 "Mitä tapahtuu...?"
Kävelyllä ennen lähtöä. 


Verryttelyä

Kehumis taputukset menossa, tässä Tipua jänskätti pieni musta poni.




Ensimmäinen kierros aidoissa, vitsit nuo kirjain pömpelit oli kauheita mörköjä ja syö Tintin mielestä vain ja ainoastaan sen

Radan jälkeen. Tässä kohti olin onnellinen mutta pettynyt. 

Juuri lähdössä kotiin ja pitihän sitä ruusukkeesta ottaa kuva.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti